Luchthaven Brussels Airport Zaventem

De luchthaven van Zaventem (Brussels Airport) is een internationale luchthaven en telde in 2019 ruim 26 miljoen passagiers en staat zo in de top 20 van Europese luchthavens.*

Luchthaven Zaventem vertrek

Bereid je vertrek op de luchthaven Zaventem goed voor. Maak een checklist van wat je zeker niet mag vergeten, wat je nodig hebt voor de kinderen etc.

Hoe lang op voorhand op luchthaven Zaventem

Vertrek je vanop de luchthaven van Zaventem, dan kan je best 2 uur op voorhand op de luchthaven aanwezig zijn. Zo ben je zeker op tijd op de luchthaven en hoef je je geen zorgen te maken over je vlucht en zonder stress op reis vertrekken.

Hoe geraak ik op de luchthaven van Zaventem

Er zijn heel wat mogelijkheden, de luchthaven van Zaventem is te bereiken met de bus, trein of met de taxi. Wil je graag zonder zorgen en zonder gesleur met valiezen naar de luchthaven, dan kan je gebruik maken van een luchthavenvervoer service. Je reist met een gedeelde of privé taxi naar de luchthaven. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verkeer, hiervoor heb je dan ook een privé chauffeur. Jij en je gezin kunnen volledig ontspannen op reis, luxe toch!

Parking luchthaven Zaventem

Als je geen gebruik maakt van de trein of van luchthavenvervoer is het mogelijk om je auto te parkeren op de parking van de luchthaven van Zaventem. Er is een parking vlak aan het luchthaven gebouw maar je hebt ook een Quick parking in Zaventem. De Quick parking Zaventem ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Brussels Airport. Een shuttle brengt je dan van en naar de luchthaven. Het enige nadeel is dat je soms wat langer moet wachten op je shuttle bus.

Hotel dichtbij luchthaven Zaventem

Ben je geen fan van de trein of de taxi kan je ook een hotel boeken dichtbij de luchthaven. Er zijn heel wat hotels in de buurt van de luchthaven van Zaventem. Op de luchthaven zelf heb je het Sheraton Brussels Airport. Andere hotels in de buurt zijn Crowne Plaza Brussels Airport, hotel Van Der Valk in Diegem en het Ibis hotel Zaventem. Sommige hotels voorzien ook een shuttle dienst van en naar de luchthaven.

Lekker genieten van een koffie op de luchthaven

 Voor je vertrek genieten van een lekkere koffie bij Starbucks op de luchthaven Zaventem. Op de website van Brussels Airport vindt je meer informatie en openingsuren van de Starbucks coffee luchthaven Zaventem,

Starbucks koffiebeker met koffiebonen

Luchthaven Zaventem aankomst

Heb je een taxi luchthavenvervoer bestelt bij aankomst op de luchthaven van Zaventem? De meeste taxichauffeurs kan je vinden in de aankomsthal, namelijk aan de Java coffee. Dit is na de douane bij de rechter uitgang. Hieronder kan je de plattegrond terugvinden van de aankomst Zaventem luchthaven. De Java vind je terug op de kaart bij Food & Drinks letter a.
plattegrond luchthaven Zaventem

* Bron: https://www.statistiekvlaanderen.be/nl/luchthavens-passagiers