Een ontspannen reis begint met luchthavenvervoer

Een ontspannen reis begint met luchthavenvervoer

…en nog 8 tips voor een ontspannen vakantie

De vakantie is hét moment om te ontspannen. Maandenlang was je hard aan het werk en keek je uit naar het moment dat je eindelijk je koffers mocht pakken. Of niet soms? Maar als het eenmaal zo ver is, dan is van dat ontspannen vaak helemaal geen sprake. Op vakantie gaan geeft veel stress en het duurt meestal wel even voordat het lukt om helemaal tot rust te komen.

Kan dat niet anders? Zeker wel! In deze blog geven we je 8 tips voor een ontspannen vakantie vanaf het moment dat je de deur uit stapt. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder. 

Tip 1. Bereid je goed voor 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor je vakantie. Maak daarom een paar weken van tevoren al een lijstje met wat je allemaal mee moet nemen of download onze checklist zodat je zeker niets vergeet. Verdiep je ook alvast in de bestemming en denk na over wat je allemaal wilt gaan doen en zien. Zo kom je meteen in vakantiestemming.

Maak ook alvast een planning voor je reis. Hoe ga je naar de luchthaven? Vraag je een vriend of familielid om je te brengen of kies je voor luchthavenvervoer? Boek in dat laatste geval altijd op tijd, zodat je zeker weet dat er nog een taxi beschikbaar. Vooral als je in het hoogseizoen op vakantie gaat, ben je niet de enige die voor luchthavenvervoer kiest. 

Tip 2. Voorkom een stressvol begin 

De laatste uren voor vertrek zijn vaak behoorlijk stressvol. Je moet de laatste spullen nog inpakken, in huis nog een en ander doen en jezelf ook nog klaarmaken. En daarna moet je nog met de auto, bus of trein bij de luchthaven komen. Daarvoor moet je op tijd vertrekken, want je weet nooit wat er onderweg allemaal kan gebeuren. Als je een aansluiting mist of in een lange file komt, kan je zomaar te laat zijn voor je vlucht. Al met al niet echt een ontspannen begin.

Voorkom een stressvol begin van je vakantie door voor luchthavenvervoer te kiezen. Dan weet je zeker dat je op tijd op de luchthaven aankomt, omdat te laat in de auto stappen simpelweg niet kan. Daarnaast nemen de chauffeurs de bagage van je over, zodat je daar ook niet mee loopt te sjouwen in een bus of trein. Je stapt uit voor de vertrekhal en kan daarna volledig ontspannen gaan inchecken. 

Tip 3. Zorg onderweg voor voldoende vermaak

De reis naar je vakantiebestemming is al onderdeel van je vakantie. Kijk er ook op die manier naar en zorg dat je onderweg voldoende vermaak hebt. Zeker als je reis wat langer duurt, is het fijn om iets om handen te hebben. Neem voor in het vliegtuig een goed boek mee of een tablet of laptop waar je vooraf wat films of series op zet. Dat laatste is ook een aanrader als je met jonge kinderen reist. Zet onderweg hun favoriete serie op, dan hoor je ze de hele reis niet meer. 

Entertainment middels een tablet doet het ook altijd goed in de auto, of in de taxi naar de luchthaven. De tijd gaat een stuk sneller als je onderweg wat vermaak hebt. En hoe kun je beter  alvast een beetje tot rust komen, dan met een goed boek of fijne serie. 

Tip 4. Doe onderzoek naar je bestemming

Reis je naar een plek die je nog niet eerder bezocht? Doe vooraf dan voldoende onderzoek naar je bestemming zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Zo is het bij verblijf in een appartement of huisje handig om vooraf te weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is, zodat je na aankomst meteen wat boodschappen kunt doen. 

Download ook vooraf alvast de Google Maps kaart van de omgeving op je smartphone. Dan kun je ook zonder internet je navigatie op je telefoon gebruiken. Dat is vooral handig als je buiten Europa reist, omdat de kosten voor 4G dan nogal in de papieren kunnen lopen. 

Tip 5. Zet je dagelijks leven even op pauze  

Echt ontspannen lukt pas als je de dagelijkse bezigheden van thuis achter je kan laten. En dan hebben we het dus niet alleen over je werk of het huishouden. Maar ook over de verplichtingen die vooral de smartphone vandaag de dag met zich meebrengt. Het is verleidelijk om net als thuis je social media te checken, te Whatsappen en je mails te beantwoorden. Maar goed voor de ontspanning is dat natuurlijk niet. Het brengt je steeds weer terug naar de situatie thuis. 

Probeer je smartphone tijdens je vakantie daarom links te laten liggen. Gebruik hem alleen als je iets op moet zoeken over de omgeving of voor navigatie, maar doe er verder niets mee. Het thuisfront begrijpt het echt wel als je even niet reageert op WhatsApp omdat je op vakantie bent. En ook je werkmail hoef je tijdens je vakantie echt niet te lezen en beantwoorden. Alleen door het allemaal even los te laten, lukt het je om echt tot rust te komen.

Tip 6. Vergeet niet om uit te rusten

Het is de valkuil van menig vakantieganger: je vakantie helemaal volproppen met uitjes en activiteiten waardoor er nog steeds geen moment van rust is. Natuurlijk kan je van bezienswaardigheden en activiteiten ontzettend genieten, maar om echt tot rust te komen moet je af en toe ook even helemaal niets doen. Plan dus meerdere momenten in waarop je even rustig gaat zitten met een goed boek. Tijdens een zonvakantie kan dat natuurlijk heel goed aan het zwembad of op het strand. 

Maak jezelf ook niet te druk en leg jezelf niet de verplichting op om echt alles in de omgeving te ontdekken. Dan ben je elke dag druk om maar zoveel mogelijk te kunnen doen en zien en kom je nog vermoeider thuis dan dat je was voor je weg ging. Voel je ook niet verplicht om van alles te organiseren voor de kinderen. Die kunnen zich ook prima vermaken aan het zwembad, op het strand of bij het vakantiehuisje. 

Tip 7. Schep geen te hoge verwachtingen

Op vakantie moet het altijd leuk zijn. Dat is de gedachte die bij de meeste vakantiegangers leeft. Toch is dat natuurlijk niet helemaal realistisch. Zeker de eerste dagen van een reis ontstaan er vaak de nodige irritaties. Anders dan normaal zie je elkaar tijdens de vakantie elke dag en dat kan in het begin best even wennen zijn. Geef elkaar daarom de ruimte om even af te kicken van de drukte van thuis en werk. Na een paar dagen gaat het vaak alweer een stuk beter. 

Blijf ook niet te lang teleurgesteld als een excursie een keer tegenvalt of als de kinderen een dag niet te genieten zijn. Dat hoort er nou eenmaal bij. Datzelfde geldt voor tegenvallend weer. Een aantal dagen regen op je zonvakantie is natuurlijk niet leuk, maar probeer er toch het beste van te maken en onderneem binnenactiviteiten. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar helaas heb je op het weer gewoon geen invloed. 

Tip 8. Vergeet ook de terugreis niet

Aan al het leuks komt een eind, en dat geldt helaas ook voor de vakantie. Probeer het vakantiegevoel daarom zo lang mogelijk vast te houden. Dat doe je onder meer door niet meteen de volgende dag weer te gaan werken, maar thuis nog een paar dagen te genieten. Ga thuis bijvoorbeeld nog een avond uit eten om de vakantie goed af te sluiten. Geef jezelf de tijd om de vakantiewas te doen en de koffers uit te pakken. 

Zorg er ook voor dat je terugreis naar huis nog ontspannen is. In plaats van zelf te rijden of met het openbaar vervoer te gaan, kies je voor luchthavenvervoer. Dan haalt een taxi je bij de aankomsthal van de luchthaven op om je naar huis te brengen. Na de landing hoef je alleen maar even de chauffeur te bellen om te laten weten dat je er weer bent. Zeker na een lange vlucht met weinig slaap is dat erg prettig. Dan weet je zeker dat je veilig en ontspannen thuis komt.

Luchthavenvervoer Kevin

Een ontspannen vakantie kan dus wel degelijk beginnen op het moment dat je de deur uitstapt. Zeker als je kiest voor vervoer naar de luchthaven per taxi. Bij Luchthavenvervoer Kevin rijden we sinds 2012 van en naar luchthavens in heel België, maar ook vanuit België naar luchthavens in Nederland, Frankrijk en Duitsland en weer terug. We rijden vooral in de regio Gent, Brugge, Oostende, Antwerpen, Aalst, Zaventem, Dilbeek, Ternat, Ninove en Kortrijk. 

Bij Luchthavenvervoer Kevin zorgen we altijd voor ontspannen, veilige en comfortabele reizen. Wij willen niet dat je onderweg naar de luchthaven veel stress ervaart over het halen van je vlucht. Daarnaast brengen we je na de welverdiende en ontspannen vakantie ook graag weer veilig thuis. Voor kinderen van alle leeftijden kun je daarom een kinderzitje bijboeken. Onze vriendelijke en betrouwbare chauffeurs helpen je ook graag met je bagage en we zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. 

Ga je binnenkort met het vliegtuig op vakantie en wil je vanaf het moment dat je deur uitstapt kunnen ontspannen? Kies dan voor een taxi naar de luchthaven van Luchthavenvervoer Kevin. Hier maak je verblijvend een prijsberekening, waarna je meteen kan reserveren. We kijken ernaar uit om je binnenkort in een van onze voertuigen te mogen verwelkomen! 

Wij van Luchthavenvervoer Kevin zijn er om jou op een veilige en aangename manier te vervoeren naar een rooskleurige start van je vakantie.
Reactie plaatsen